Torronsuo

Vietin yhden illan luontoon.fi -sivustolla ja päätin kiertää kaikki Suomen kansallispuistot. Joo, niitä on aika paljon, mutta on kai tässä elämä aikaa. 😀

Tänään vähennettiin tätä lukua yhdellä käymällä Torronsuolla Tammelassa! Laita Google Mapsiin osoite Somerontie 732 Tammela, niin varmasti löydät perille. Reitit lähtee Kiljamon parkkipaikalta, jossa on hyvin tilaa. Tänään siellä oli jopa bussi.

Parkkipaikalta lähtee pitkospuut kohti suota. Lyhyempi rengasreitti on pituudeltaan 1,5km. Tämän varrella on myös näköalatorni (joka on oikeasti korkea!) ja tulentekopaikka. Me kävelimme kuitenkin pidemmän reitin louhokselle, joka on noin 3km suuntaansa. Suurin osa reitistä on pitkospuuta, loppumatkassa mennään hieman metsässä. Takaisin tullaan samaa polkua.

Aikaa meillä meni pari tuntia, matkaa tuli reilut 7 kilometriä yhteensä. Polkuhan on helpohkoa, mitä nyt pitkospuut eivät enää parhaimmassa kunnossa. Polun varrella oli kyllä uusia pitkoksia, joten niitä ollaan ilmeisesti uusimassa. Metsäpolun pohja oli paikoittain erittäin juurekas (onko tää sana? :D), joten silmät auki kannattaa pitää!

Ihan kiva aamulenkki vähän erilaisessa kansallispuistomaisemassa. Suon keskellä mulle tuli kyllä sellaiset afrikkasavannivibat! Männytkin näytti vähän apinanleipäpuilta, vaan norsut ja leijonat puuttuivat 😀

Kannattaa käydä tutustumassa, paikka siis sijaitsee Tammelassa ja lähistöllä on paljon muitakin retkikohteita, esim. Saaren kansanpuisto sekä Liesjärven kansallispuisto.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s