Torronsuo

Vietin yhden illan luontoon.fi -sivustolla ja päätin kiertää kaikki Suomen kansallispuistot. Joo, niitä on aika paljon, mutta on kai tässä elämä aikaa. 😀

Tänään vähennettiin tätä lukua yhdellä käymällä Torronsuolla Tammelassa! Laita Google Mapsiin osoite Somerontie 732 Tammela, niin varmasti löydät perille. Reitit lähtee Kiljamon parkkipaikalta, jossa on hyvin tilaa. Tänään siellä oli jopa bussi.

Parkkipaikalta lähtee pitkospuut kohti suota. Lyhyempi rengasreitti on pituudeltaan 1,5km. Tämän varrella on myös näköalatorni (joka on oikeasti korkea!) ja tulentekopaikka. Me kävelimme kuitenkin pidemmän reitin louhokselle, joka on noin 3km suuntaansa. Suurin osa reitistä on pitkospuuta, loppumatkassa mennään hieman metsässä. Takaisin tullaan samaa polkua.

Aikaa meillä meni pari tuntia, matkaa tuli reilut 7 kilometriä yhteensä. Polkuhan on helpohkoa, mitä nyt pitkospuut eivät enää parhaimmassa kunnossa. Polun varrella oli kyllä uusia pitkoksia, joten niitä ollaan ilmeisesti uusimassa. Metsäpolun pohja oli paikoittain erittäin juurekas (onko tää sana? :D), joten silmät auki kannattaa pitää!

Ihan kiva aamulenkki vähän erilaisessa kansallispuistomaisemassa. Suon keskellä mulle tuli kyllä sellaiset afrikkasavannivibat! Männytkin näytti vähän apinanleipäpuilta, vaan norsut ja leijonat puuttuivat 😀

Kannattaa käydä tutustumassa, paikka siis sijaitsee Tammelassa ja lähistöllä on paljon muitakin retkikohteita, esim. Saaren kansanpuisto sekä Liesjärven kansallispuisto.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Blog at WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: